dinsdag 12 juni 2018

Oefenen met Angela

In onze Facebookgroep "Machinaal doorquilten" oefenen we elke 14 dagen aan de hand van een filmpje van Angela Walters van Quilting is my therapy.
De filmpjes zijn bijzonder inspirerend. Angela legt duidelijk uit wat de bedoeling is, en ze laat het ook duidelijk zien. Aan het einde van het filmpje laat ze zien hoe het motief terug komt in quilts die ze gequilt heeft.

Hier zet ik de filmpjes nog even op een rij!

https://youtu.be/MHEO_rCAqus
Dit is het eerste filmpje, waarin ze meer verteld over materialen en gereedschappen. In dit filmpje wordt nog niet gequilt. Angela spreekt Engels, maar is heel goed te volgen!

Dan nu de "echte" oefeningen:


In dit filmpje laat ze het meanderen zien, en een variatie op het meanderen door het binnen een kader te doen.


In week 3 komen de curves aan bod. Dat kan uit de vrije hand, maar misschien vind je het fijner om met een rulerfoot en linialen te werken. Dat is wel even een investering. Als eerste heb je de rulerfoot nodig; dat is een voet met een verhoogd deel, dat netjes naast de liniaal blijft. Door de dikte zal hij niet onder de liniaal schieten.
Door gewoon te oefenen kan het ook prima zonder de linialen en foot. Ben je echt van plan om veel machinaal te quilten, dan is de aanschaf zeker het overwegen waard!
Je kunt de curved line natuurlijk ook even op je stof tekenen, en als je je zeker voelt kun je volstaan met het aangeven van de begin- en eindpunten.

Dan week 4

Dit is een mooi patroon om de achtergrond te vullen, evenals de meandertechniek van week 2. Het is niet zo moeilijk als het lijkt, en geeft een prachtig effect in je quilt. Als je maar regelmatig van richting verandert zal het effect prachtig zijn. Zit er een blad tussen dat niet zo mooi is uitgevallen, dan zie je dat alleen zelf, want het gehele effect zal prachtig zijn!


In week 5 krijgen we het dot to dot quilting, en dat kan zowel met je free motion foot, de rulerfoot in combinatie met linialen of je walking foot. Een walking foot is een speciale boventransportvoet die vaak bij je machine wordt geleverd. Met deze laatste voet kun je prachtige resultaten bereiken. Heb je deze voet dan raad ik je aan het eens te gebruiken en ermee te experimenteren.
Deze techniek geeft een prachtig effect in quilts met sterke geometrische vormen. Je kunt hiermee prachtig

Week 6 is het filmpje van de komende 14 dagen. Hier draait het om een curved line, en het echoën van die lijn. Een mooie techniek om een ruimte te vullen. Dit gaat zonder liniaal, maar een rulerfoot kan wel handig zijn om je vorige lijn makkelijk te kunnen volgen. Met dit motief kun je prachtig spelen op de stof door af en toe een variatie te maken. Probeer het maar eens!

Tot zover de lessen van de afgelopen weken.
Veel plezier met oefenen!

1 opmerking:

Shirley zei

Wat fijn om het zo te posten, ik zocht op de fb pagina al naar de linkjes. Dankjewel.

Even voorstellen!

  Hierbij verklaar ik dat het voldoende is afgekoeld om binnen dingen te doen! Dus dat wil zeggen dat ik op mijn geheel eigen wijze me...